Kennismakings Evenement: Moslima anno 2020

We kijken terug op een gezellig en geslaagd eerste evenement dat heeft plaatsgevonden op zaterdag 26 september in de Lindenberg. Een avond waarin er kennis is gemaakt met elkaar en waar veel interessante gesprekken zijn gevoerd. Meer weten? Lees dan verder!

De dames stroomden al gauw binnen en genoten van een lekker drankje voordat zij plek namen in de zaal. Nadat de dames plaatsnamen op hun plek, was het dan eindelijk tijd om de avond te beginnen. De voorzitter Ihsane, heeft daarbij verteld welke reis wij samen met de dames willen maken: een reis naar een versterkte Islamitische identiteit. Waarbij verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Hierna hebben wij ons als bestuur voorgesteld en heeft onze secretaris Aaya, uitgelegd waarom wij Al Fatayaat zijn begonnen. De volgende hadith stond daarbij centraal: “De gelovige is voor een (andere) gelovige als (de verschillende delen van) een gebouw, een (gedeelte) versterkt een ander.” De Profeet Mohammed,ﷺ, verstrengelde daarop zijn vingers. (Sahih Bukhari en Muslim). Deze Hadith sluit mooi aan op onze visie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we elkaar stimuleren om het beste uit onszelf te halen als moslima´s. Het is daarbij essentieel dat dit gebeurt in een veilige en vertrouwde omgeving: een omgeving waar je op kunt bouwen.

Vervolgens was het tijd voor onze eerste kennismakingsactiviteit, weliswaar op 1,5 meter afstand. Na deze activiteit was het tijd voor een energizer ”staan of zitten” waarbij we elkaar nog beter leerden kennen aan de hand van een aantal kennismakingsvragen. Het was erg interessant om de diversiteit in de groep te zien. De tijd van het Maghreb-gebed en de pauze was inmiddels aangebroken. In groepen konden de dames individueel het Maghreb gebed verrichten en genieten van een hapje met een drankje voordat de tweede helft van het event plaats zou vinden.

Het tweede deel van de avond begon met een Mentimeter waarin de dames antwoord gaven op de vraag hoe hun ideale moslimgemeenschap eruit ziet. Hier zijn wij met z’n allen uitvoerig over in gesprek gegaan. In een ideale moslimgemeenschap staan verbondenheid en het benutten van talenten en kwaliteiten centraal. Onze vice-voorzitter, Ikram, refereerde daarbij naar de verschillende sterkere moslimgemeenschappen van vroeger waar we ook veel van zouden kunnen leren. Moge Allaah ons doen behoren tot een sterke gemeenschap.

Het laatste onderdeel van deze geslaagde avond was onze thema activiteit. Deze stond centraal rondom het thema: “Moslima anno 2020”. De verschillende stellingen maakten veel los bij de dames, zo spraken we over de volgende stelling: “Het is haalbaar om genoeg tijd te besteden aan het geloof, naast mijn dagelijkse bezigheden.” De dames deelden hun kijk op de verschillende stellingen waarbij zij ook geïnteresseerd waren in de antwoorden van het bestuur. Er werden tips, struggles en vooral veel persoonlijke verhalen gedeeld. Het was mooi om te zien hoe actief en geïnteresseerd iedereen heeft deelgenomen.

Deze gezegende avond werd afgesloten met complimenten, feedback en veel positiviteit. Wij kijken daarom met een glimlach terug op deze avond en willen de aanwezigen nogmaals bedanken voor hun enthousiasme. BarakAllahoe feekoum en wij hopen jullie weer te zien bij een volgende activiteit waarin we een stapje verder gaan in onze reis naar een versterkte Islamitische identiteit.

Liefs en wa salaam,

Al Fatayaat

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *