De stichting

Waarom Al Fatayaat?

Als hechte vriendinnengroep hebben wij altijd al de behoefte gehad om onderdeel te zijn van een sterk verbonden gemeenschap. Een gemeenschap waarbij de moslima volledig haarzelf kan zijn en waar zij de ruimte krijgt om haar Islamitische identiteit te kunnen ontwikkelen. Aan deze behoefte willen wij graag voorzien middels de oprichting van Al Fatayaat. Dit betekent in het Arabisch: de meisjes. En de meiden uit Nijmegen en omgeving zijn precies de groep voor wie wij deze stichting hebben opgericht.

Onze missie

Al Fatayaat streeft naar verbondenheid onder de moslima’s in Nijmegen. Het hebben van een sterke gemeenschap een gevoel van eenheid staan hierin centraal. Wij willen een vertrouwelijk en veilige omgeving creëren zodat de moslima’s uit Nijmegen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en daarmee de islamitische identiteit kunnen versterken. Deze islamitische identiteit vormt een sterke basis wat leidt tot persoonlijke groei en jezelf durven zijn.

Onze visie

Wij als Al Fatayaat willen bouwen aan toekomst waarin er een sterke verbondenheid is tussen de moslima’s in Nijmegen en zij een versterkte Islamitische identiteit hebben ontwikkeld.

Wij bouwen hieraan door samen met de moslima’s in gesprek te gaan over de behoeftes die de gemeenschap heeft. Hier spelen wij op in door verschillende evenementen te organiseren rondom actuele thema’s en behoeftes.