Atay met Al Fatayaat: Tweede editie

We blikken terug op een gezellige en inspirerende avond die heeft plaatsgevonden op vrijdagavond 8 oktober. Na bijna een jaar weer een fysiek event waarbij we elkaar weer eindelijk konden ontmoeten! De tweede editie van Atay met Al Fatayaat, was een succes door de mooie verhalen en visies die in de groep gedeeld werden.

De avond startte met een korte speech van onze voorzitter Marwa Darai, de volgende hadith stond in het teken van dit event; ‘’Onderschat geen enkele goede daad, al was het maar het feit je broeder met een glimlachend gezicht te verwelkomen’’ (Sahih Muslim). De Hadith sluit mooi aan bij de visie van de Stichting waarbij Al Fatayaat verbondenheid en zusterschap probeert te bevorderen.

Vervolgens leerden de meiden  elkaar kennen middels het delen van één grap en één waarheid, waarnaar iemand anders in de groep moest ontrafelen welke nou de waarheid en welke de grap was. Nadat het ijs gebroken was begonnen we met het bespreken van de eerste stelling die gekozen werd door één van de dames in de groep. Er ontstonden mooie en ook persoonlijke gesprekken. Na het bespreken van de eerste stelling werd de pauze ingelast waarbij de dames onder het genot van een kopje Marokkaanse thee en koekjes konden bijkletsen.

Het uitkiezen van een nieuwe stelling werd hervat en zo ook de mooie gesprekken. Eén van de stellingen die met de groep gedeeld werd zorgde voor een mooi gesprek over dankbaarheid. Het algemeen bestuurslid Ikram Boukali riep daarom de groep bijeen om iets te delen waar je dankbaar over bent. Dankbaarheid voor het geloof, familie, de juiste kring en het dragen van de hijab werden onder andere benoemd door de dames.

Deze gezegende avond eindigde met een dankwoord van de voorzitter. Al met al kijken wij terug op een geslaagd maar bovenal inspirerende avond waarbij mooie diverse onderwerpen aan bod zijn gekomen. Wij willen daarom de aanwezigen bedanken voor hun aanwezigheid en delen van hun persoonlijke verhalen. BarakAllahou Fieekum voor jullie komst en tot gauw inshaAllah!

Liefs en was alaam,

Al Fatayaat