Islamitische Spellenavond

Wie houdt er nou niet van een spelletje?! Al Fatayaat houdt er in ieder geval wel van!
Wij blikken terug op vrijdag 14 oktober waarop de Al Fatayaat islamitische spellenavond plaatsvond! Het was een gezellige avond waarbij zusters uit Nijmegen (en omgeving) bij elkaar zijn gekomen om islamitische spellen te spelen en tegelijkertijd ook kennis op te doen middels de spellen.

Zoals iedere Al Fayataat activiteit zijn we de gezellige avond gestart met een passende hadith: Deze keer was dit: ‘’Er zijn twee gunsten die veel mensen niet naar waarde schatten: Een goede gezondheid en vrije tijd’’. [Al-Bukhari]. De gekozen hadith sluit mooi aan bij de vrije tijd die wij tijdens de avond nuttig aan het besteden waren.

De avond vervolgde zich door de groep zusters te verdelen over de islamitische spellen. Een aantal van deze spellen zijn gesponsord door Rush to Mecca en Hadiethshop. Zij hebben ons voorzien van hele leuke en leerzame spellen. Een speciale dank hiervoor. Moge Allah subhanahu wa ta’ala jullie belonen en jullie ondernemingen doen zegenen! 

Het creëren van verbondenheid tussen de zusters stond centraal tijdens deze avond, het was dan ook erg leuk om te zien dat nieuwe zusters elkaar leerden kennen. Onder het genot van een glaasje atay en wat lekkers hebben de zusters de spellen gespeeld door te rouleren van spel naar spel.

We hebben de avond gezamenlijk afgesloten door het uitchecken middels één woord. Dit gaf een mooi beeld over de ervaringen van de zusters. Het woord varieerde van inspirerend, waardevol tot aan motiverend. 

Wij zijn Allah soubhanahou wa ta’ala dankbaar dat wij wederom met een gezellige groep zusters samen zijn gekomen. BarakAllahou feekoum voor jullie komst en tot gauw Insha Allah! 

Liefs en Wassalaam,

Al Fatayaat